Столичният общински съвет ще заседава извънредно заради случаите на насилие в

...
Столичният общински съвет ще заседава извънредно заради случаите на насилие в
Коментари Харесай

Властите в София ще заседават извънредно заради случите на сбивания с мигранти

Столичният общински съвет ще заседава изключително заради случаите на принуждение в центъра на София. За това настояха част от политическите сили в СОС.

Заседанието е планувано за този четвъртък.

Вечерта на шести мар на бул. " Витоша "  чуждестранни студенти атакуват момче, защитаващо момиче, на което те са подвиквали. Видео фрагментите демонстрират, че 6-7 души атакуват един. Другите два случая са от вечерта на 8 март – сбиване в центъра за бежанци в кв. " Овча купел ", което прераства в разходка по улиците на въоръжени с тръби и прътове бежанци. Третият случай е от 21 ч. вечерта, още веднъж на бул. " Витоша " – млади мъже атакуват пакистански студенти с британско поданство.

От " Възраждане " настояват, че има получени редица сигнали от жители до политическата мощ, в които се оповестява за  " набези над деца от страна на мигранти ".

От ГЕРБ-СДС също преди дни се оповестиха за изключително съвещание. " Станахме очевидци на три случая на принуждение с непознати жители в София! Тези произшествия имат капацитет да провокират непредвидими ответни реакции за възмездие. Има редица сигнали от поданици на регион “Овча купел ”, които живеят в непрекъснат боязън от конфликти с мигранти ", се споделя в позицията на партията.

Искането е импортирано още в петък, като в него общинските съветници показват, че желаят това по отношение на обезпечаването на сигурност на жителите и гостите на града. В него се предлага на съвещанието да бъдат поканени и изслушани министърът на вътрешните работи, началникът на Столична дирекция на вътрешните работи, кметът на Столична община и шефът на Дирекция „ Сигурност “, както и други лица, които се смята, че имат отношение към опазването на реда и сигурността в София.

Междувременно от Вътрешна македонска революционна организация настояха Министерство на вътрешните работи да профилактира целия престъпен контингент, обвързван с трафик на хора и каналджийство.

Да изкараш въоръжени с дълго автоматизирано оръжие служители на реда по улиците на София е рисково. Това илюстрира нелепостта и тоталната непросветеност на висшите управителни фрагменти в Министерство на вътрешните работи, т.е. ведомството се ръководи от хора, които не са за тия постове. Дислоцирането на такива сили не би трябвало да е в пешеходната зона, а към мигрантските лагери и невралгични точки като Женския пазар и Лъвов мост, се споделя в позиция на  общинския консултант Карлос Контрера.

Той е безапелационен, че засилените патрули и силите на Жандармерията би трябвало да влязат в постоянните графици и да патрулират по проект, а не изключително.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР